Editor de Bunuri

C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. a inaugurat staţia 220/110 kV Barboşi

Peste 5 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri proprii, au fost investiţi de către CNTEE Transelectrica SA pentru retehnologizarea staţiei 220/110kV Barboşi. Prestatorul de servicii pentru aceste lucrări a fost un consorţiu format din SC ROMELECTRO SA şi ELECTROMONTAJ CARPATI Sibiu.

 

 Ȋn data de 30 octombrie 2014, la Galaţi, a avut loc ceremonia de inaugurare a Staţiei 220/110 kV Barbosi cu prilejul finalizării lucrărilor de retehnologizare.

 

Lucrările executate în staţia 220/110 kV Barboşi au avut ca principal scop retehnologizarea instalaţiilor electrice aferente celulelor de 220 kV, astfel încât să se asigure un nivel corespunzător exploatării în condiţii de siguranţă, precum şi automatizarea completă a staţiei Barboşi.

 

Staţia 220/110 kV Barboşi este un nod al Retelei Electrice de Transport în zona de est a ţării, sursa ce alimentează platforma siderurgică Arcelor Mittal Galaţi şi întregeşte bucla de 220 kV a Sistemului Energetic Naţional  (Complexul Termoelectric Brăila – zona Moldova), prin care se asigură evacuarea în sistem a energiei electrice produse de către CN TERMOELECTRICA SA – Complexul Termoelectric Brăila, transferul acesteia către alte zone ale RET şi către SC ELECTRICA SA. Punerea în funcţiune a vechii staţii 220/110kV Barboşi  s-a finalizat în anul 1966.

 

Dezvoltarea şi modernizarea Reţelei Electrice de Transport (RET), creşterea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine şi participarea activă la procesele de interconectare a pieţelor de energie din Europa Centrală şi de Est sunt doar câteva dintre direcţiile strategice promovate activ de CNTEE Transelectrica SA.

 

Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din Romania, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport  care cuprinde 81 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 37,794 MVA şi 8.834,3 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a 8 sucursale de transport.

 

 


Editor de Bunuri

#hide the portlet