Editor de Bunuri

COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este partenerul Comitetului Național Român CIGRE în organizarea celei de-a cincea ediții a Conferinței Internaționale privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune 2019 - CMDM 2019. Evenimentul, organizat cu sprijinul CIGRE Paris, va avea loc în perioada 9-11 septembrie 2019, la Hotel Radisson Blu din București.

Conferința va fi deschisă de domnul Marius Dănuţ Caraşol, Președintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA, alături de invitați de marcă la nivel internațional în domeniul energetic, precum: Nenad Uzelac (USA), Koji Kawakita,  Hiroki Ito (Japonia), Terry Krieg (Australia), Simon Ryder (UK) Frank Richter(Germania).

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA va fi reprezentată în cadrul Conferinței de specialiști precum domnul Ciprian Diaconu – Președinte al Comitetului Național Român al CIGRE, domnul Ioan Hațegan – Secretar al Comitetului Național Român al CIGRE și domnul Florin Bălașiu – Expert al Comitetului de Studii CIGRE B5 (Protecții și Automatizări).

Conferința Internațională privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune 2019 este un eveniment major pentru sistemul energetic național și oferă prilejul atât membrilor CIGRE, cât și părților interesate să prezinte evoluții fundamentale și tehnologice în domeniul energetic. Conferința va reuni ingineri, specialiști energeticieni și factori de decizie din domeniul energetic.

Temele de dezbatere abordate pe parcursul celor trei zile de sesiuni de lucru sunt:

 • Rețelele inteligente;
 • Monitorizarea stării și diagnoza pentru echipamentele de mare putere și liniile de înaltă tensiune;
 • Monitorizarea stării și diagnoza pentru echipamentele din centralele electrice;
 • Defecte generate de cauze electrice, mecanice, chimice și termice;
 • Evaluarea degradării pentru echipamentele de putere;
 • Instrumente moderne de mentenanță și tehnologii;
 • Tehnici avansate de detecție pentru monitorizarea stării și diagnoză;
 • Aplicații ale inteligenței artificiale pentru extragerea de date și evaluarea stării;
 • Automatizare stații și contorizare automată;
 • Instrumente de gestionare a activelor specifice echipamentelor de mare putere;
 • Generarea distribuită și surse de energie regenerabilă.

 

Mai multe informații despre agenda și sesiunile de lucru din cadrul Conferințe Internaționale privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune 2019 puteți găsi pe pagina de internet dedicată evenimentului:
www. cmdm2019.org.

***

Comitetul Național Român al CIGRE (CNR-CIGRE) este o asociație profesională, non-profit, având personalitate juridică.

CNR-CIGRE este afiliat la Consiliul Internațional al Sistemelor Electrice - CIGRE, ce are sediul la Paris și este cea mai mare organizație profesională internațională în domeniul sistemelor electrice. CNR-CIGRE organizează în parteneriat cu CNTEE Transelectrica SA, o dată la doi ani, Conferința Internațională privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este Operatorul de Transport și de Sistem din România care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport alcătuită din 81 stații electrice, având o capacitate de circa 38.000 MVA și 8.834,4 km de linii electrice aeriene de 110 kV, 220 kV, 400 kV și 750 kV, toate acestea fiind aflate în gestiunea celor 8 Sucursale de Transport.


Editor de Bunuri

#hide the portlet