Editor de Bunuri

COMUNICAT DE PRESĂ Incident Staţia 220/ 110/ 10 kV Fundeni

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, la ora 4.32, a avut loc o avarie în stația electrică 220/110/10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune (reductor de curent de 110 kV), în urma căruia cartierele bucureștene Obor și Fundeni, precum și o parte din localitățile Otopeni, Afumați și Fundeni au rămas nealimentate cu energie electrică pentru un interval de la 3 până la 20 de minute.

Echipele de intervenție ale Transelectrica au acționat în cel mai scurt timp, astfel încât toți consumatorii afectați de incidentul din stația Fundeni au fost realimentați integral până cel târziu la ora 4.52.

„Alimentarea cu energie electrică în zonele afectate a fost reluată în cel mult 20 de minute de la momentul incidentului, în funcţie de zonă. Echipele noastre sunt la faţa locului de dimineaţă, iar situaţia este sub control. Funcţionarea sistemului nu a fost pusă în pericol", a declarat Corina Popescu, Director General Executiv al Transelectrica.

Ministrul Economiei, dl Gheorghe Şimon, a fost informat despre incident imediat, acesta implicându-se în gestionarea şi rezolvarea situaţiei. În acest moment echipele Transelectrica lucrează la înlocuirea echipamentului deteriorat.

Stația electrică 220/110/10 kV Fundeni este o stație importantă în cadrul rețelei electrice de transport, care asigură alimentarea zonei de nord-est a Capitalei. Stația a fost retehnologizată în perioada mai 2005 - iulie 2007, cu o investiție de circa 22 de milioane de euro.

Biroul Reprezentare, Relații Publice și Relații cu Mass-Media


Editor de Bunuri

#hide the portlet