Editor de Bunuri

COMUNICAT DE PRESA Transelectrica a obtinut pentru al doilea an consecutiv ratingul Ba1 cu perspectiva pozitiva, din partea agentiei de rating Moody s

Agenția de rating Moody's Investors Service reconfirmã pentru al doilea an consecutiv ratingul Ba1 al Companiei cu perspectivã pozitivã, fapt care se traduce printr-un profil de risc de afaceri scãzut având în vedere importanța strategicã a Companiei, prin îmbunãtãțirea continuã a cadrului de reglementare, precum și de beneficiul dat de suportul guvernamental în caz de dificultãți financiare. Agenția de rating, de asemenea, și o creștere a nivelului de transparențã.
 
Obținerea acestui rating valideazã eforturile Companiei de a menține și a îmbunãtãți performanța financiarã prin care este asiguratã o lichiditate optimã, astfel încât este susținutã acțiunea operaționalã și în egalã mãsurã sunt asigurate fondurile necesare finanțãrii proiectelor de investiții.
 
 
"Transelectrica face eforturi considerabile sã creeze un cadru optim al comunicãrii cu reglementatorul pentru a ne face înțeleși, pentru a prezenta cât mai bine care sunt nevoile Companiei în asigurarea transportului energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței, precum și în garantarea siguranței Sistemului Electroenergetic. Prin implementarea planului ambițios de investiții al Companiei, ne așteptãm ca încrederea finanțatorilor de pe piețele financiare și de capital sã se menținã la același nivel, iar Transelectrica sã beneficieze de cele mai bune condiții de finanțare", a declarat Claudia ANASTASE, director general executiv al CNTEE Transelectrica SA.
 
Ratingul acordat de Agenția Moody's Companiei confirmã astfel un profil financiar solid și un grad redus de îndatorare. Totodatã, agenția de rating constatã o ameliorare a cadrului de reglementare și o creștere a transparenței comunicãrii între reglementatori și operatorii de transport și de sistem Transelectrica.
 
Serviciul Relații Publice și Comunicare Instituționalã

Editor de Bunuri

#hide the portlet