Editor de Bunuri

Incident LEA 400 kV Tulcea Vest - Tariverde

In data de 09.02.2014, la ora 08:46 a declansat LEA 400 kV Tulcea Vest  - Tariverde. Functionarea SEN nu a fost perturbata, datorita functionarii eficiente a sistemelor de protectie Transelectrica si masurilor adoptate in timp util de catre Dispeceratul Electroenergetic National.

In urma controlului efectuat de echipe compuse din reprezentanti Transelectrica si ai fortelor de politie, cauza incidentului a fost identificata a fi sustragerea de elemente de ancorare de la stalpi, infractiune cu grad  de pericol social deosebit de ridicat ce a cauzat prabusirea a 3 stalpi si avarierea altor 4( existand pericolul ca si acestia sa cada). Au fost de asemenea deteriorate conductoarele active, de protectie si alte elemente ale liniei pe o lungime de aproximativ 3 km.

A fost demarata ancheta de catre fortele de politie si alte institutii ale Statului pentru identificarea si prinderea faptasilor, dar si a tuturor persoanelor care urmaresc sau accepta un beneficiu din aceasta activitate infractionala.

Pana la remedierea defectului si disponibilizarea LEA 400 kV Tulcea Vest  - Tariverde, pentru a pastra siguranta in functionare a SEN, la nevoie ar putea fi restrictionata functionarea centralelor electrice eoliene din zona Dobrogea, in masura nevoii de limitare a productiei de energie electica in aceste centrale. Nivelul estimat al acestor restrictii este unul moderat fata de programul de productie notificat de catre centralele eoliene

CNTEE Transelectrica SA depune eforturi sustinute pentru repunerea in functiune a LEA 400 kV Tulcea Vest  - Tariverde, in cel mai scurt timp posibil.

CNTEE Transelectrica SA  avertizeaza din nou asupra faptului ca, prin valoarea prejudiciului cauzat( stalpi cazuti, deteriorati, conductoare active deteriorate, energie electrica nepreluata in SEN), furtul de elemente de ancorare reprezinta una din cele mai grave infractiuni in legatura cu patrimoniul, un grav atentat la siguranta si proprietatea publica. In aceste conditii, CNTEE Transelectrica SA, din dorinta de a evita plata pagubelor de catre beneficiarii serviciului public de transport al energiei electrice, isi exprima increderea ca fortele de politie si reprezentantii administratiei publice locale vor intreprinde cu succes demersuri de prevenire a acestor fapte.

Directoratul Transelectrica 


Editor de Bunuri

#hide the portlet