Asset Publisher

COMUNICAT DE PRESĂ Linia Electrică 400 kV Reşiţa-Pancevo a trecut graniţa

Miercuri, 25 octombrie 2017, a fost realizată trecerea peste graniţa cu Serbia a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Reşiţa (România)-Pancevo (Serbia). În perioada 25-28 octombrie 2017 se realizează conexiunea între porţiunea de linie electrică din România (Reşiţa – graniţa RO-SE) şi cea  din Serbia (Pancevo – graniţa RO-SE). Aceasta este una dintre etapele finale în realizarea proiectului de interconexiune pe relaţia România-Serbia.

LEA 400 kV Reşiţa-Pancevo, proiect de interes comun, parte din „Mid Continental East Corridor", realizează interconexiunea cu Serbia, iar unul dintre rolurile sale principale este acela de a întări sistemul electroenergetic naţional şi pe cel sud-est european. Realizarea LEA 400 kV Reşiţa-Pancevo va permite eliminarea congestiilor majore în zona celor două sisteme electroenergetice, românesc și sârbesc, precum şi creşterea capacităţii de transfer între România şi Serbia şi în toată zona de sud – est a Europei.

„Mă bucur că am reuşit să deblocăm în ultimele luni acest proiect important pentru Transelectrica. Lucrările la linia Reşiţa-Pancevo au un nivel ridicat de complexitate şi angrenează specialiști din foarte multe domenii. În zona de Vest, există un proiect major - Mid Continental East Corridor - care contribuie esențial la prioritățile strategice ale Uniunii Europene privind infrastructura energetică transeuropeană. Linia Reșița - Pancevo face parte din acest proiect, dar şi din strategia noastră şi a Guvernului de închidere a inelului de 400 kV. De asemenea, prin acest tip de investiţie urmărim să creştem gradul de interconectivitate al României. Acum suntem undeva la 7,4%, iar ţinta obligatorie la nivel european este de 10%. Cu această linie, practic, ne-am atinge şi ţinta pentru 2020", a declarat Corina Popescu, Director General Executiv al Transelectrica.


Asset Publisher

#hide the portlet