Asset Publisher

COMUNICAT DE PRESÃ Transelectrica se alãturã TSCNET Services ca al 15-lea acționar

București, 24 septembrie 2018 –  Compania Naționalã de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA anunțã afilierea în calitate de acționar al TSCNET Services cu sediul la Munchen (www.tscnet.eu), unul dintre Coordonatorii Regionali de Securitate (RSC) pentru rețeaua europeanã de transport al energiei. Operatorul român de sistem și de transport, CNTEE Transelectrica SA, este cel de-al 15-lea acționar al TSCNET.

„Calitatea de acționar permite acum Companiei Transelectrica o implicare activã în dezvoltarea ulterioarã a TSCNET Services, ca unul dintre cei mai mari Coordonatori europeni regionali de securitate. Aceastã etapã face parte din evoluția naturalã și necesarã a sectorului românesc de energie pe harta energeticã europeanã în contextul implementãrii noului model al pieței interne de energie  electricã, a codurilor europene de rețea și în perspectiva Pachetului Clean Energy", a declarat Adrian Constantin RUSU, Director general executiv al Transelectrica SA.

Prin afilierea României, TSCNET va oferi servicii de securitate a rețelei cãtre operatorii de rețea din douãsprezece țãri europene. „Dat fiind cã rețeaua din România este deja parte integrantã a rețelei de transport europene, Transelectrica are un rol important în dezvoltarea ulterioarã a securitãții furnizãrii în sud-estul Europei", a declarat Maik Neubauer, Director al TSCNET Services.
Afilierea CNTEE Transelectrica S.A la Centrul de coordonare a securitãții din regiunea CORE, TSCNET Services, a fost aprobatã de Adunarea Generalã a Acționarilor CNTEE Transelectrica SA, în ședința din data de 5 iunie 2018.

Rețeaua de transport al electricitãții din România are aproximativ 9.000 de kilometri de linii aeriene și este conectatã la rețelele de transport de înaltã tensiune din țãrile vecine: Bulgaria, Serbia, Ucraina și Ungaria.

Compania TSCNET Services este unul dintre principalii Coordonatori Regionali de Securitate (RSCs) din Europa. Cu sediul în Munchen, compania furnizeazã servicii integrate pentru operatorii de transport și de sistem (OTS) și cãtre centrele lor de control pentru a menține siguranța în funcționarea sistemului de electricitate în permanențã. Acționarii TSCNET sunt 15 OTS din 12 țãri europene: 50Hertz (Germania), Amprion (Germania), APG (Austria), ÈEPS (Cehia), ELES (Slovenia), Energinet (Danemarca), HOPS (Croația), MAVIR (Ungaria), PSE (Polonia), SEPS (Slovacia), Swissgrid (Elveția), TenneT (Germania), TenneT (Olanda), TransnetBW (Germania) și Transelectrica (România).

Comunicatul TSCNET Services poate fi consultat AICI

Asset Publisher