Web Content Display

Legaturi utile

* Ghid semnare Conventie de masurare-agregare cu OMEPA

** Anunt important pentru clientii www100!

*** Anunt - in atentia furnizorilor de analizoare stationare de calitate a energiei electrice

Calendar

Pentru calculele aferente lunii iunie 2020 - Informare PRE

Pentru calculele aferente lunii iunie 2020 - Informare cogenerare

Pentru calculele aferente lunii iulie 2020 - Informare - PRE

Pentru calculele aferente lunii iulie 2020 - Informare - cogenerare

 

Lista Conventii transmitere date

Lista Conventii de masurare/ agregare

 

Formatul cadru de codificare a punctelor de masurare din piata angro de energie electrica

 

Documente pentru cogenerarea de inalta eficienta si de plata a bonusului pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta 

 • Ordinul ANRE nr. 116/ 2013 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea modului de colectare a contributiei pentru cogenerarea de inalta eficienta si de plata a bonusului pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta

 • Conventie privind transmiterea lunara a informatiilor conform prevederilor din Ordinul presedintelui ANRE 116/2013 pentru aprobarea ā€˛Regulamentului privind stabilirea modului de colectare a contributiei pentru cogenerarea de inalta eficienta si de plata a bonusului pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta"

 • Aplicatia informatica necesara operatorilor de distributie in vederea transmiterii catre OMEPA a valorilor masurate pentru activitatea de cogenarare de inalta eficienta si de plata a bonusului pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta.

 • Instructiuni de utilizare pentru aplicatia informatica necesara operatorilor de distributie in vederea transmiterii catre OMEPA a valorilor masurate pentru activitatea de cogenarare de inalta eficienta si de plata a bonusului pentru energia electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta.

Proceduri operationale de interes pentru clientii OMEPA

 • Procedura Operationala PO TEL 09.01 rev. 4 - "Stabilierea si raportarea lunara a cantitatilor de energie electrica activa schimbata intre operatorul de transport si participantii la piata de energie"

 • Procedura Operationala PO TEL 09.02 ed. I, rev. 0 - "Transmiterea informatiilor privind evenimentele accidentale aferente instalatiilor si echipamentelor de masurare a energiei electrice si monitorizare a calitatii energiei electrice"

 • Procedura Operationala PO TEL 09.04 ed. I, rev. 0 - "Introducerea, modificarea sau dezafectarea unui punct de masurare in/ din instalatiile Transelectrica"

 • Procedura Operationala PO TEL 09.06 ed. I, rev. 0 - "Stabilirea periodicitatii si metodelor de verificare si testare in instalatii a echipamentelor aferente punctelor de masurare de categoria A"

 • Procedura Operationala PO TEL 09.12 rev. 3 - "Sigilarea-desigilarea echipamentelor de masurare in punctele de masurare de categoria A"

 • Procedura Operationala PO TEL 09.13 rev. 1 - "Continutul si formatul cadru al registrului de masurare; Modul de inspectare a informatiilor din registrul de masurare"

 • Procedura Operationala PO TEL 09.14 ed. I, rev. 0 - "Determinarea si atribuirea codurilor de identificare unice (ETSO), pentru punctele de masurare si pentru valorile preagregate/agregate, pe piata angro de energie electrica"

 • Procedura Operationala PO TEL 09.23 rev. 3 - "Intocmirea, validarea, actualizarea si incetarea Conventiei dintre Transelectrica si o PRE privind masurarea si agregarea valorilor masurate aprobate pe piata angro de energie electrica"

 • Procedura Operationala PO TEL 09.25 ed. I rev. 0 - "Colectarea, agregarea, validarea si transmiterea valorilor masurate si agregate pentru decontarea lunara pe piata de echilibrare si pentru stabilirea dezechilibrelor Partilor Responsabile cu Echilibrarea"