Editor de Bunuri

Data lansării Proiectului 4M Market Coupling

Mulțumită reușitei testelor efectuate și a pregătirii confirmate de toate părțile proiectului, Comitetul director al 4M MC a reafirmat că proiectul s-ar putea lansa la scurt timp după ce toate testele vor fi parcurse cu succes. Comitetul director, de asemenea, mulțumește participanților la piață pentru prezența la seminariile naționale coordonate care au avut loc în luna septembrie în toate cele patru țări și pentru transmiterea unui feedback valoros către proiect.

Având în vedere sărbătorile legale din Franța care limitează resursele EPEX SPOT (furnizorul de servicii al OKTE, HUPX și OPCOM), disponibile pentru a sprijini lansarea, Comitetul director a decis ca data țintă prevăzută inițial pentru lansare, respectiv 11 noiembrie 2014, să fie reprogramată pentru 19 noiembrie 2014 pentru a permite o lansare în condiții de siguranță a 4M MC.

Deoarece proiectul a parcurs cu succes perioada intensă de teste interne și nici o problemă majoră nu a fost încă întâmpinată, participanții la piețele administrate de OTE, OKTE, HUPX și OPCOM sunt invitați să ia parte la sesiunile de testare cu participanții. Sesiunile au loc în fiecare zi lucrătoare între 13 și 24 octombrie, iar participanții la piață pot testa toate noile funcționalități ale mecanismului de cuplare unică prin preț a piețelor pentru ziua următoare din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și România, împreună cu testarea licitațiilor umbră organizate de operatorii de transport și de sistem respectivi.

Cuplarea Pieței va putea fi realizată cu succes în condițiile finalizării tuturor testelor, a aranjamentelor contractuale și a aprobării finale a cadrului de reglementare. 

Comunicat de presa


Editor de Bunuri

#hide the portlet