Editor de Bunuri

INFORMARE privind incidentul din statia 220/110 kV Hasdat, din data de 31.12.2015

In data de 31.12.2015, la ora 17:39 in statia 220/110 kV Hasdat s-a produs un incident care a condus la intreruperea alimentarii cu energie electrica a unei parti a judetului Hunedoara (municipiul Hunedoara, localitatile Hateg, Teliuc, Ghelari), dar si centralele hidroelectrice aferente amenajarii Raul Mare – Retezat.

Incidentul a fost provocat de o defectiune tehnica aparuta la un izolator de sustinere de la nivelul de tensiune 110 kV, ca urmare a vechimii foarte mari a statiei (peste 40 ani).

Consumul intrerupt a avut valoarea de 21,5 MW. Personalul de conducere prin dispecer si personalul operativ al statiei au intervenit prompt pentru realimentarea consumatorilor si limitatrea consecintelor incidentului, astfel acestia au fost realimentati intr-un interval de timp cuprins intre 5 si 23 minute.

Mentionam ca statia electrica 220/110 kV Hasdat urmeaza sa fie retehnologizata, inceperea lucrarilor este estimata pentru anul 2017. Dupa retehnologizare gradul de siguranta in functionarea instalatiilor va creste semnificativ, probabilitatea aparitiei unor incidente similare va fi foarte redusa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat consumatorilor din zona statiei electrice .

La multi ani!

Directorat CNTEE Transelectrica SA


Editor de Bunuri

#hide the portlet