Editor de Bunuri

Inregistrarea la licitatiile pentru alocarea capacitatii de interconexiune

 

 

 

     Adresa de contact a oficiului de licitatie:

          contracte.alocare@transelectrica.ro  

       0040 (0) 21 303 5963

       0040 (0) 21 303 5807

 

 

Inregistrarea participantilor

Procedura de inregistrare si toate documentele necesare pentru participarea la licitatiile pentru alocarea a capacitatii de interconexiune, organizate de alte OTS-uri, sunt publicate pe website-urile acestora. Pentru a participa la licitatiile de alocare a capacitatii de interconexiune, organizate de TRANSELECTRICA, solicitantii trebuie sa se inregistreze ca Participanti si sa incheie un Contract de alocare a capacitatii de interconexiune cu TRANSELECTRICA, conform Regulilor de alocare sau a Procedurii.

Contractul de alocare a capacitatii de interconexiune va permite participantului inregistrat sa participe la toate licitatiile pentru alocarea capacitatii, organizate de TRANSELECTRICA, pentru o perioada nelimitata de timp, dupa semnarea lui de catre ambele parti.

 

Documentele necesare pentru incheierea unui contract de alocare a capacitatii de interconexiune

- adresa oficiala, prin care se solicita participarea la licitatiile de alocare a capacitatii de interconexiune, adresata D-lui Gheorghe Visan (Director Piete de Energie); 

- copie a certificatului fiscal al companiei;

formularul de inregistrare (Anexa la Regulile de alocare);

- copie a certificatului de inregistrare la registrul comertului;

- Referinte bancare (Contul bancar si numele bancii);

- codul EIC.

Solicitantii nerezidenti in Romania trebuie sa transmita la TRANSELECTRICA o traducere legalizata in limba engleza a documentelor mentionate anterior si formularul de inregistrare in original, semnat, impreuna cu celelalte documente solicitate.

Initial, pot fi transmise prin e-mail documentele scanate, la Oficiul de licitatie, pentru o verificare preliminara.

Prin transmiterea formularului de inregistrare, solicitantul declara ferm si irevocabil ca:

- Este o companie care functioneaza, este inregistrata  in mod legal si nu este in stare de faliment sau lichidare judiciara;

- Cunoaste Regulile de alocare in vigoare,  publicate pe siteul TRANSELECTRICA si pe websiteurile OTS-urilor vecine;

- Este de acord si respecta, integral si fara rezerve, regulile de alocare in vigoare;

- Nu sunt deschise impotriva sa proceduri legale, care ar putea afecata indeplinirea conditiilor din regulile de alocare;

-Reprezentantul/ reprezentantii, care semneaza formularul de inregistrare, au toate imputernicirile legale sau din partea altor organizatii, in baza carora isi pot asuma obligatiile ce vor aparea dupa participare;

- Nu are datorii fata de TRANSELECTRICA sau fata de OTS-urile vecine.

Dupa primirea tuturor documentelor valabile, TRANSELECTRICA va initia contractul de alocare a capacitatii de interconexiune, il va semna si il va transmite solicitantului pentru semnare.

Dupa returnarea contractului semnat, solicitantul devine participant inregistrat si va fi adaugat in Registrul participantilor, cu dreptul de a participa la toate licitatiile pentru alocarea capacitatii de interconexiune, organizate de TRANSELECTRICA.

Dupa inregistrare, participantul trebuie sa ia legatura cu Dispecerul National (adriana.terente@transelectrica.ro / 004021 303 5856), pentru a primi acces la instrumentul de licitatie - platforma DAMAS.

Pentru granita Ucraina – Romania se aplica prevederile Procedurii Operationale TEL 01:06 si ale contractului pentru alocarea a capacitatii de interconexiune. Procedura de inregistrare este aceeasi cu cea prezentata mai sus.

 

 

Contractul pentru alocarea capacitatii de interconexiune – descarcati