Editor de Bunuri

COMUNICAT DE PRESA

CNTEE Transelectrica SA sprijina investitiile in sectorul energetic romanesc - un pilon de dezvoltare durabila cu potential deosebit la nivel national si regional, un centru de excelenta traditional al cercetarii stiintifice si ingineriei din Romania, o zona cu posibilitati excelente de implementare a unor parteneriate intre companii romanesti si investitori straini. Planurile sale de dezvoltare, de peste 1 miliard de euro sunt direct dependente de investitiile in intreg sectorul energetic romanesc, Transelectrica fiind pregatita sa joace un rol activ in regiune.

CNTEE Transelectrica SA a asumat oficial si a facut public angajamentul sau in acesta directie, prin planul de administrare in perioada 2014-2017, aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor cu votul a 80% din capitalul social prezent.

CNTEE Transelectrica SA este racordata la realitatile si tendintele europene in domeniul energiei, avand un rol activ in dezbaterile privind solutiile tehnice si economice de relansare economica la nivel european, cu precadere in Europa centrala si de sud-est, prin facilitarea accesului la reteaua nationala de transport al energiei electrice, cu costuri mici, pentru consumatorii industriali si pentru operatorii retelelor de distributie.

CNTEE Transelectrica SA este preocupata de valorificarea potentialului energetic al Romaniei in context european si va realiza investitii semnificative in sistemul de transport al energiei electrice, pentru a putea prelua si transmite in intreaga regiune energia electrica livrata de capacitatile de productie existente si de orice capacitati de productie noi.


In acest context, doamna Carmen Greorgeta Neagu, membru in Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA, speaker in cadrul conferintei Romanian Hydro Power Energy Summit 2014, a declarat astazi "Trebuie evaluata valoarea reala disponibila a capacitatilor de productie a energiei astfel incat semnalul dat investitorilor sa fie unul corect. In acest moment, pe baza datelor ar parea ca nu sunt necesare capacitati noi, ceea ce nu e adevarat. ... In ceea ce priveste marile proiecte, deciziile trebuie sa fie suficient de rapide pentru a mentine fezabilitatea proiectului. Din experienta de peste 25 de ani in sectorul energetic si analizele investitorilor, se poate spune ca un proiect a carui decizie de realizare depaseste 10 ani devine nefezabil. In contextul regional european proiectul Tarnita se poate inscrie in proiectele de interes comun, insa pentru a-l promova trebuie sa urgentam decizia si sa coagulam eforturile pentru structurarea celui mai bun model de business."


Editor de Bunuri

#hide the portlet