Editor de Bunuri

Prezentare

   Transelectrica a fost înfiintata conform Hotararii Guvernului nr. 627 din 13 iulie 2000 privind reorganizarea Companiei Nationale de Electricitate - S.A.  ca urmare a separarii fostei Companii Nationale de Electricitate (CONEL) în patru entitati independente: Transelectrica, Electrica, Hidroelectrica si Termoelectrica – pentru transportul si dispecerizarea, distributia si producerea energiei electrice. 

   Astfel, serviciile de transport si de sistem au fost complet separate de activitatile de producere, distributie si furnizare. Din punct de vedere tehnic sistemul energetic este unitar, administrat de un singur operator, care este Transelectrica. 

   Din 29 august 2006, Transelectrica  este listata la Bursa de Valori Bucuresti. Detalii la butonul "Relatii pentru investitori".

   Transelectrica îsi desfasoara activitatea în conformitate cu legea Energiei si a legislatiei secundare, în principal Licentele Operatorului de Transport si de Sistem, Codul Retelei Electrice deTransport, Codului Comercial si Codul de Metering.

 

Prezentare                                 prezentare